Weekendul acesta postaceii SRM au fost scosi la inaintare pentru distribuirea celei de-a doua editii a publicatiei propagandistice “Apusenii Liberi”. Le-a luat ceva vreme de la prima editie, vreo 3 luni mai exact, semn ca inspiratia nu a fost de partea ecologistilor si nici bugetele tatucului Soros.

Vazand ca in ultima vreme lucrurile incep sa se miste intr-o directie favorabila proiectului minier, postaceii au facut o ultima sfortare creativa si au reusit sa imprime pe-o hartie niscaiva elucubratii ecologiste. La o prima vedere, caci ziarul nu merita mai mult decat o aruncatura de ochi, observ prezenta acelorasi tehnici manipulative, menite sa-i impresioneze pe naivi. Un scurt exemplu in acest sens este faptul ca in prima pagina a ziarului se foloseste o imagine cu satul Geamana, intr-un context in care se discuta problema locurilor de munca de la Rosia Montana. Nici nu are rost sa mai insist asupra incapacitatii lor de a intelege sensul catorava notiuni economice de baza precum locuri de munca directe si indirecte. Intr-un efort de gasca, se incearca minimizarea beneficiilor mineritului, scotand la inaintare argumente fabricate si minciuni de joasa speta.

Dupa intoxicarea cutiilor postale din blocuri (apropo, cine v-a permis accesul inauntru?), postaceii au trecut la comunicarea face to face, targetul fiind si de aceasta data batranii din sate. Observati va rog penibilul situatiei si modul in care batranii sunt fotografiati impreuna cu ziarul, pe post de paravan de promovare.

Rusine!